Kamerbrief met reactie op brief gemeente Altena en Hofbar uitzending over recyclinggranulaat

[Contact us for a price]
 

Staatssecretaris Van Weyenberg (IenW) reageert op de brief van de gemeente Altena over het toepassen van recyclinggranulaat. Daarnaast reageert hij op de uitzending van de Hofbar van 8 juni 2021 over de aanwezigheid van batterijen in Beaumix. Hij doet dit op verzoek van de vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat (IenW) van de Tweede Kamer. Zijn antwoordbrief aan de gemeente Altena zit als bijlage bij de Kamerbrief.

 

Over het toepassen van recyclinggranulaat zegt Staatssecretaris Van Weyenberg (IenW) het volgende:

"Ik heb aangegeven dat ik ga onderzoeken of een betere regulering van de kwaliteit en toepassing van recyclinggranulaat mogelijk is. Daarnaast ondersteun ik het initiatief van Staatsbosbeheer om met partijen die dit product toepassen te bezien of alternatieven haalbaar zijn en of producenten schoner granulaat kunnen produceren voor de toepassing in natuurgebieden."

Over de aanwezigheid van batterijen in Beaumix zegt Staatssecretaris Van Weyenberg (IenW) het volgende::

"Ik heb hierin toegezegd dat ik begin 2022 de Kamer zal informeren over de mogelijke aanpassing van de wettelijke normen van Beaumix (aanscherping percentage batterijen in bodemas)"

Bron: Rijksoverheid.nl

Reactie op brief gemeente Altena en Hofbar uitzending over recyclinggranulaat (reactie-op-brief-gemeente-altena-en-hofbar-uitzending-over-recyclinggranulaat.pdf, 174 Kb) [Download]

Toepassing recycling- /menggranulaat: hoe vertel ik het mijn kinderen? (antwoordbrief-aan-de-gemeente-altena.pdf, 110 Kb) [Download]