Hét kennisinstituut voor bodem, bouw- en afvalstoffen
Filter FAQ's

Geavanceerd zoeken

De antwoorden op alle (niet vertrouwelijke) vragen, gesteld via de helpdesk door leden van Schreurs Support zijn verzameld in onderstaande database. Midddels de filter aan de onderzijde kunt u filteren.

De vragen met antwoorden zijn alleen toegankelijk voor leden.

Wordt nu lid voor 575 euro per jaar. Bekijk hier de voordelen van het lidmaatschap van Schreurs Support.Is asbestsanering mogelijk bij sneeuw en vorst?

 

hergebruik asfalt op locatie

 

Toetsing PCB's in grondwater

 

Op een tekening zijn een aantal “betonfietspaden” weergegeven. Het voornemen bestaat om deze te reconstrueren.
Hierbij zal de onderliggende puinfundatie vrijkomen. Nu zal het vrijkomende puin naar één locatie worden afgevoerd, om daar AP-04 te worden ingekeurd.
Mogen deze partijen zonder meer worden samengevoegd?

 

Bestaat er een protocol voor het omgaan met bermgrond?
Als dat niet zo is, zijn er andere protocollen relevant dan NEN 5725?

 

Bedrijven die wel een vergunning hebben om grond te mogen accepteren, maar GEEN grondbank hebben (BRL9335), wat mogen die t.a.v. acceptatie / opbulken van partijen met dezelfde samenstelling?

 

We gaan een waterbodem in een havengebied (open en zout water) gedeeltelijk dempen/ophogen om zodoende nieuw bedrijfsterrein aan te leggen. Het wordt dus droge landbodem.
Moet de ophoging worden getoetst vanuit de toepassing van materialen onder water (want het is nu nog waterbodem) of vanuit de toepassing van materialen op de landbodem (want het wordt landbodem) ?

 

Volgende case:
- Partij in depot, juist samengevoegd. 2000 m3
- Herkomstlocatie: er is onderzoek naar asbest gedaan. In 1 mm 30 mg asbest
- Moet deze partij alsnog weer op asbest onderzocht worden? Dat zou dan betekenen 2 deelpartijen elk op standaardpakket en asbest
- Of kunnen we zeggen icm zintuiglijke inspectie: er is voldoende onderzoek naar asbest gedaan?