Hét kennisinstituut voor bodem, bouw- en afvalstoffen

Training Duurzaamheid in de GWW


Samenvatting

Schreurs Opleidingen organiseert nu de praktische workshop voor producent, aannemer en aanbesteder
Er wordt veel gesproken en geschreven over duurzaamheid. Ook in de GWW. Maar vaak wordt het niet concreet gemaakt. Dat kan nu wel. Schreurs organiseert een workshop waarin duurzaamheid in de GWW handen en voeten wordt gegeven. Bent u producent of verwerker van bouwstoffen, grond of baggerspecie, bent u aannemer in de GWW of bent u aanbesteder? Dan kan deze workshop u verder helpen.
Veel grootaanbesteders hebben zich voorgenomen hun aanbestedingen duurzaam te doen. De overheid heeft zich dit zelfs verplicht gesteld. Naast de regelgeving vinden veel partijen het vanuit hun imago belangrijk om hun GWW projecten duurzaam te doen. Vanuit die ontwikkelingen is het belang kennis te hebben wat de mogelijkheden zijn op het gebied van duurzame bouwstoffen, technieken, kwalificaties en eisen. Zowel voor aanbesteder (welke eisen, kwalificaties en gunningscriteria kunnen worden opgenomen?), voor uitvoerder (hoe kan ik hoog scoren op duurzaamheid en hoe houdt zich dat tot de prijs?) en producent (hoe weten aannemers en aanbesteders welke producten ik heb en zijn ze goed op de hoogte wat er allemaal mee kan?). Al deze voorgenoemde aspecten komen aan bod de workshop.

Dagprogramma

  • Duurzame bouwstoffen, bagger en grond. Wat is er al? Hoe ver zijn we? Voorbeelden van toepassingen in de praktijk
  • Duurzame bouwstoffen in relatie tot regelgeving en kwalificaties. Mag het en kan het?
  • Eisen, gunningscriteria en varianten in aanbestedingen. Hoe zorg je dat de meest duurzame aanbieding wordt gegund? Hoe zet je dit in meetbare doelstellingen om. Een expert komt aan het woord hoe je dit opzet
  • Inschrijven op een bestek en hoe vergroot je de kansen als aannemer? Met voorbeelden wordt aangeven hoe je een aanbesteding kunt winnen en wat dat vergt van eigen organisatie en voorbereidingen
  • Blik naar de toekomst. Welke ontwikkelingen komen er aan? En hoe kan je daar als producent, aannemer en aanbesteder op inspelen?

 

Locatie en kosten

Seats2Meet te 's-Hertogenbosch.
De kosten voor deze halve dag bedragen slechts €375,- excl. 21% btw per deelnemer.